St. Michaëlschool voor de derde keer op rij kampioen!

Donderdag 27 december  organiseerde  TTV Avanti de Hazerswoudse Kampioenschappen Tafeltennis voor basisscholen. Met 75 enthousiaste deelnemers, en vele ouders als supporters, was het een drukke en gezellige dag in de Safecon Arena. Wederom waren alle basisscholen uit Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp aanwezig! Na een enerverende strijd  was het uiteindelijk de St. Michaëlschool die op het laatste moment de Springplank inhaalde en de enorme wisselbeker won. De St. Michaëlschool mag zich hiermee voor maar liefst het derde jaar op rij Kampioen van Hazerswoude  noemen!

In het ochtendprogramma speelden 30 kinderen uit de groepen 3, 4 en 5. De Springplank had de grootste afvaardiging en was met name in groep 3 zeer sterk vertegenwoordigd. Het was te zien dat vele deelnemers ook de week van te voren mee hadden gedaan aan de training bij Avanti. Na een sportieve ochtend waarin de kinderen enorm hun best deden, bleek dat de kinderen van de Springplank de meeste  punten bij elkaar hadden geslagen, gevolgd door de St. Michaëlschool. Ondanks dat er al een gat geslagen was bleek niets nog beslist, want in de middag speelden 45 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 nog tegen elkaar. Ook hier veel enthousiasme  en sportiviteit. Een compliment voor alle deelnemers! Tijdens het toernooi was het zo spannend dat de organisatie nog niet wist wie er zou gaan winnen. Uiteindelijk bleek na het optellen van de punten van de ochtend- en de middagsessie de St. Michaëlschool met een miniem verschil (5% meer punten) de winnaar. Als afsluiting deden de deelnemers massaal mee  aan de rondetafelwedstrijd en kregen ze een welverdiende  medaille omgehangen. En zo ging iedereen met een brede glimlach naar huis.

Als een vervolg op deze kampioenschappen organiseert Avanti de Superstarcursus, die speciaal geschikt is voor jongere kinderen die tafeltennis willen proberen. Deze cursus zal van start gaan op zaterdag 19 en woensdag 23 januari, en bestaat uit 6 lessen. Locatie is de tafeltennishal van TTV Avanti aan de Sportparklaan 2 te Hazerswoude-Dorp. Langskomen om een keertje (proef) mee te trainen mag altijd en is helemaal gratis! Meer informatie en inschrijven? Kijk op www.ttvavanti.nl/superstar/ of stuur een mailtje naar werving@ttvavanti.nl. 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Attachment

bassischoolkampioenschappen_tafeltennis_2018