De start van de voorjaarscompetitie was een lastige voor Avanti. Ruim 20 man publiek zag dat de teams niet geweldig uit de winterstop zijn gekomen.

Allereerst kreeg Heren 1 in de eredivisie genadeloos klop van waarschijnlijk aanstaand kampioen Taverzo. Alleen Frank Hollak kwam tot gamewinst tegen Jochem de Hoop. De overige wedstrijden werden allemaal met 3-0 verloren wat niet gek is daar de gasten aantraden met toppers als Vostes en Laurens Tromer. Uitslag: 0-6

Dames 1 ging in de 1e divisie met 4-6 onderuit tegen SVE. Nena Zantman verzorgde de gehele hazersouwdse productie door 3 maal te zegevieren en tezamen met Sharon van Zelderen het dubbelspel te winnen. Lenny van der Meer en Sharon van Zelderen kwamen ondanks diverse kansen in de enkelspelen niet tot winst.

Lichtpunt van het weekend was Heren 2 die na de promotie uit de 3e divisie laat zien dat ze in de 2e divisie ook gewoon door gaan met winnen. Ditmaal werd FTTC met 7-3 aan de kant gezet. Albert van Beek (3x), Olaf Stolwijk (2x) en Bjorn Pluijm (1x) zorgden tezamen met het gewonnen dubbelspel voor de punten.

Tot slot ging Heren 3 hard met 2-8 onderuit tegen SVE 2. Bernou Wagenaar en invaller Gideon Herschel kwamen 1 maal tot winst. De heren lijken in het vervolg schuurpapier ster Martin Groenewold hard nodig te gaan hebben om te handhaven in de 3e divisie.