Zaterdag 19 september zijn de landelijke teams het seizoen begonnen met uitwedstrijden. De vorm was bij de Avanti teams nog ver te zoeken gezien de 3 nederlagen.

Dames 1 ging in de 1e divisie bij De Toekomst in Lochem met 6-4 onderuit. Nena Zantman kwam tot 3 overwinningen. Christel Petiet voegde daar een punt aan toe. Sharon van Zelderen kwam helaas niet tot scoren. Een matige start voor de dames die de potentie hebben om dit seizoen mee te spelen om het kampioenschap. Binnen de gelederen van Avanti is men ervan overtuigd dat de dames dit seizoen mooie dingen gaan laten zien.

Heren 1 kwam in de 1e divisie bij hetzelfde De Toekomst niet verder dan een zware 9-1 nederlaag. Albert van Beek was de enige die tot scoren kwam. Olaf Stolwijk en Ronald Vijverberg moesten nog duidelijk wennen aan het niveau. De heren spelen dit seizoen in een poule van 10 en moeten bij de eerste 6 eindigen om te handhaven. Dat zal na deze uitslag een hels karwei worden…

Heren 2 speelde in de 2e divisie bij buurman Pecos in Oegstgeest. Dit werd een enorme afgang waarbij alleen invaller Ron Laken tot gamewinst kwam. David Saunders en Bernou Wagenaar hadden niets te vertellen tegen de veel sterke tegenstanders.

Een pittige start voor de landelijke teams dus. Gaat men nu bij de pakken neerzitten? Natuurlijk niet. Aanstaande zaterdag mogen de landelijke teams weer thuis uitkomen in de eigen vertrouwde SafeCon Arena. De teams zinspelen op revanche…VUURWERK BELOOFD!