Tafeltennis-3-Daagse; dag 3

Tafeltennis-3-Daagse; dag 3

De dag was aangebroken. De laatste dag. Nog een dagje knallen en dan zit de 3-daagse erop. De ochtend training werd verzorgd door Simon. Pittig, want de bovenbenen voelden nog stijf aan van de fysieke training van de dag ervoor. Na een lange en goede warming-up kon de training starten. Verschillende loop- en serviceoefeningen later zat ook deze training (en tevens de laatste) er op.

De lunch werd afgetrapt met een heerlijk schaaltje kwark met vers fruit voor iedereen. Na een goede lunch was het tijd voor de jaarlijkse traditie: het toernooi.

De deelnemers werden verdeelt in twee poules van vijf. Poule A: Martijn, Ruben, Collin, Ferry en Maarten. Poule B bestond uit Olaf, Kirsten, Dave, Tim en good old leiding Steven. Na bloedstollende wedstrijden trok Ruben in Poule A aan het langste eind, gevolgd door Ferry. In Poule B wist Olaf voor het eerst in zijn carrière het toernooi te winnen, gevolgd door Steven. Na nog een aantal potjes ‘rond-de-tafel’ te hebben gespeeld, was het weer tijd voor het avondeten.
Het avondeten werd verzorgd door Tomas en Olaf K. Ditmaal stonden er zelfgemaakte hamburgers, braadworsten en kipsaté op het menu. Het was weer een genot om het te eten.

Na wat vrije tijd na het eten werd de traditionele ‘teamfoto’ gemaakt en begon het avondprogramma, het casino-spel. Hierbij kregen alle deelnemers 10 fiches die ze in konden zetten bij diverse spellen. Bij deze spellen is het de bedoeling dat je je tegenstander uitdaagt. Je zet allebei een fiche in en de winnaar krijgt deze fiches. Hilarisch was het spel bij Simon. Door inzet van een fiche moest je door enkel je gezicht te bewegen een koekje van je voorhoofd naar je mond weten te brengen (en vervolgens op te eten). Dit leverde de meest geweldige foto’s op, waarbij ik het uitdrukkelijk verbod heb gekregen voor het publiceren van zekere exemplaren. Verder was er nog boter, kaas en eieren waarbij je een tafeltennisballetje (het kruisje c.q. rondje) al stuiterend in een bekertje water (het vakje) moest zien te krijgen. Er was ook memory, steen, papier, schaar, kaartspelletjes, een minuut lang drie ballonnen hoog houden (wat uiteindelijk werd terug gebracht naar 10 seconden en nog niet lukte) en het geweldige vragenspel bij Olaf K.
Na anderhalf uur spelen was Kirsten de uiteindelijke winnaar op de voet gevolgd door Tim (met 1 fiche verschil).

Om 21.00 uur waren de kinderen eindelijk verlost van de trainers en keerden ze moe, maar vol met aangescherpte tafeltennis skills weer huiswaarts.

Steven en Edith

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail