St. Michaelschool wint basisschoolkampioenschappen

Basisschoolkampioenschappen weer één groot tafeltennisfeest!

Woensdag 28 december  organiseerde  TTV Avanti de Hazerswoudse Kampioenschappen Tafeltennis voor basisscholen. Meer dan 60 enthousiaste deelnemers en vele ouders als supporters zorgden voor een gezellige sfeer in de Safecon Arena. Na een bloedstollende strijd was het uiteindelijk de St Michaelschool die nipt de wisselbeker wegkaapte voor de neus van uittredend kampioen DeTweeklank. De St. Michaelschool mag  zich hiermee een jaar lang Kampioen van Hazerswoude noemen!

In het ochtendprogramma speelden de leerlinggroepen uit de groepen 3, 4 en 5. Je kon zien dat de meesten hadden deelgenomen aan de 3 trainingen die Avanti voorafgaand had georganiseerd. De leerlingen deden geweldig hun best. Dat leidde aan het einde van de ochtend tot een  tussenstand waarbij de kinderen van de St. Michaelschool de meeste  punten bij elkaar hadden geslagen, gevolgd door De Tweeklank en De Steijaertschool. Niets was echter nog beslist, want in de middag speelden de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 nog tegen elkaar. Ook hier veel enthousiasme en sportiviteit. Een compliment voor alle deelnemers!

Uiteindelijk werden per school de behaalde punten van de groepen 3,4,5,6,7 en 8 bij elkaar geteld om te komen tot de winnaar.  En dat leverde een ongelofelijk spannende strijd op tussen de St. Michaelschool en De Tweeklank, de titelhouder van de afgelopen 2 jaar. De Tweeklank bleek 74 punten te hebben verzameld en de St. Michaelschool 76 punten.  Slechts 2 punten verschil! En daarmee  mocht de St. Michaelschool de supergrote  wisselbeker in ontvangst nemen. De Tweeklank moest dit keer genoegen nemen met de tweede plaats, maar heeft geweldige strijd geleverd. Op geruime afstand volgden de Steijaertschool (3e),  De Johannes Postschool (4e) en De Springplank (5e). Tenslotte kregen alle deelnemers een welverdiende  medaille omgehangen.

Vanaf zondag 8 januari is Avanti op zondag van 14.00 – 16.00 uur geopend voor alle leerlingen, maar ook voor hun papa’s, mama’s, zusjes en broertjes om te komen tafeltennissen. Iedereen is welkom. Afhankelijk van de opkomst zullen er wedstrijdjes worden georganiseerd. Vrij spelen mag natuurlijk ook!

NB: op de foto staan alleen de leerlingen van de groepen 6,7 en 8, De leerlingen van de groepen 3,4 en 5 hebben ook belangrijke punten voor hun school gescoord, maar speelden in de ochtend. De meesten waren bij de prijsuitreiking al naar huis.

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Attachment

IMG_4834 michaelschool met beker