Ijzersterk weekend voor landelijke Avanti teams

Ijzersterk weekend voor landelijke Avanti teams

De landelijke teams van Avanti hebben een uitmuntende competitieronde achter de rug. De vlaggenschepen (Heren 1 en Dames 1) boekten strakke zeges tegen op voorhand gevreesde tegenstanders. De reserve teams bij de mannen deden daar weinig vooronder en boekten op locatie ook uitstekende resultaten.

Dames 1 speelt dit seizoen volop mee om plek 2 in de 1e divisie promotiepoule. Concurrent voor deze plek is Tanaka en in Etten Leur was deze equipe ook de tegenstander. Nena Zantman was werkelijk fenomenaal en bekroonde dat met drie strakke zeges. Rian Nijdam en Christel Petiet moesten harden werken voor de punten maar wisten beide een nette overwinning te noteren. Tezamen met het dubbelspel werden de punten en daarmee de overwinning aangetikt.

Heren 1 mocht in Oegstgeest aantreden in een streekderby met Pecos. De gastheer heeft een pittig team met in Tony Nader een zeer sterke kopman. De Hazerswoudse driemaster trok hier echter weinig van aan en Frank Hollak gaf zijn visitekaartje af door diep in blessuretijd het eerste punt te pakken tegen de sterk spelende Rene Waterreus. Dit werkte als doping voor het team en Steffen Greup alsmede Simon Goessens trokken deze lijn door. Het dubbelspel schokte helaas (ietwat onnodig) en Goessens leverde ook nog een punt in tegen Nader. Daarna was de koek op voor de thuisploeg en een ontketend Avanti bouwde de zege uit naar 8-2.

In de schaduw van de vlaggenschepen boekten zowel Heren 2 als Heren 3 sterke resultaten. Op bezoek bij De Toekomst wist Ronald Vijverberg zijn jonge teamgenoten (Olaf Stolwijk en Patrick Nieuwendijk) bij de hand te nemen met een beresterke hattrick. De youngsters voegden daar 1 zege bij en het dubbelspel zorgde voor de 4-6 zege. Heren 3 kende wat personele problemen door de afwezigheid van basisspelers Marcel Does en Steven Pouw. Toch was er vertrouwen aangezien de ‘meester’ Martin Groenewold meespeelde voor de eerste maal dit seizoen, geflankeerd door supersub Gert van Tilborg en vierde man Vincent Swart. Laatstgenoemde gaat met de week sterker spelen maar ondanks veel theater kwam hij niet verder dan 1 zege. Invaller Van Tilborg kwam met zijn onorthodoxe spel tot een knappe overwinning. Groenewold speelde solide tegen koploper Herwaarden wat resulteerde in een driepunter en een 5-5 puntendeling.

Zaterdag wacht weer een fraaie reeks aan wedstrijden en gelukkig is de eigen SafeCon de plaats van handeling. Toptafeltennis in optimaforma vanaf 15:00 uur. Markeer deze dag in uw agenda en mis dit niet!

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail