Eredivisie: Heren 1 kraait victorie, Dames 1 ten onder

Eredivisie: Heren 1 kraait victorie, Dames 1 ten onder

De vlaggenschepen van Avanti mochten afgelopen zaterdag aantreden in de eredivisie play-downs. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat een Avanti eredivisie team zich na promotie wist te handhaven en ook dit seizoen zal dat geen eenvoudige opgave zijn.

In de eredivisie dames had Avanti in de persoon van SKF een ijzersterke opponent. De Veenendaalse gastheer miste de play-offs op een haartje en was dan ook torenhoog favoriet. Toch beet de Hazerswoudse equipe goed van zich af maar verder dan 2x gamewinst kwamen Nena, Annefleur en Christel niet.

Een stuk verder oostwaarts verging het de Avanti heren een stuk beter. Tegenstander Hercules was in de reguliere competitie de evenknie van Avanti met twee keer een gelijkspel. Ook deze editie was het niveauverschil nihil. Frank Hollak verloor de eerste partij nipt in 4 games van de lastig te bespelen Brinkhof. Daarna was het geluk aan de Hazerswoudse zijde. Steffen Greup pakte in een kraker Herm Aalders, terwijl Simon Goessens het nog spannender maakte tegen Gerko Wiemer. Ook deze partij viel de goede kant op waarna Steffen het na de pauze afmaakte tegen Brinkhof.

Aanstaande zaterdag zijn de retuns in de eigen SafeCon Arena. Onze teams hebben maximale steun nodig van de achterban om handhaving veilig te stellen in de eredivisie. De duels beginnen om 15:00 uur en we hopen eenieder dan ook tijdig te begroeten.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail