Degelijk weekend landelijke teams

Degelijk weekend landelijke teams

Zaterdag 5 oktober kwamen de 4 landelijke teams wederom in actie buiten de deur. Waar Dames 1 wist te winnen in Delft, ging Heren 1 geflatteerd onderuit in Terborg.

Heren 1 kwam uit bij Hercules niet verder dan 1 punt. Simon Goessens wees met sterk serveer spel de onorthodoxe Gerko Wiemer met 3-1 terug naar de bank. Hier bleef het helaas blij voor de azzuri. De onfortuinlijke Frank Hollak ging ondanks goed spel twee maal diep in de 5e game onderuit. Invaller Vincent Swart deed leuk mee, maar kwam niet verder dan gamewinst. Door deze geflatteerde nederlaag (waar de heren zeker een punt meer verdienden), vindt het vlaggenschip zichzelf momenteel terug op de laatste plaats in de Eredivisie. Werk aan de winkel!

Dames 1 kwam tot een mooie 6-4 overwinning tegen koploper DHC. Anthira van Wensveen overtuigde wederom met een hattrick. Ze moest hierbij wel diep gaan tegen de ingevlogen Aziatische Jisiwei Luo. Daarnaast wist Nena Zantman (ondanks het vergeten van haar batje) 2 duidelijke overwinningen te boeken. Christel Petiet wist hier 1 punt aan toe te voegen. Door de overwinning stijgen de dames wederom een plek op de ranglijst. Ze zijn nu terug te vinden op plaats 3 in de 1e divisie!

In het kielzog van de vlaggenschepen deden Heren 2 en Heren 3 wat ze vrijwel altijd doen: WINNEN! Heren 2 boekte een zwaarbevochte 6-4 overwinning op De Toekomst. Zowel Olaf Stolwijk, Patrick Nieuwendijk en Bjorn Pluijm wisten 2 punten binnen te slaan. Heren 3 won tot slot met 8-2 ruim van DOV. Steven Pouw en Martin Groenewold zorgden voor een hattrick en sloegen tezamen het dubbel binnen. David Saunders had last van mededogen en gunde DOV 2 punten.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail