Boskoopse Basisschoolkampioenschappen 2017

Vandaag, zondag 30 april, werden voor het eerst bij Avanti de Boskoopse Basisschoolkampioenschappen gehouden. Vooraf aan deze zondag zijn er op bijna alle basisscholen in Boskoop tafeltennisclinics georganiseerd met medewerking van MJ Tafeltennis. Leuke clinics waarbij de kinderen konden snuffelen aan wat tafeltennis is. Er werd o.a. geoefend op serveren en smashen. Met als leukste uitdaging het rondje rond de tafel op een andere manier (met halve batjes en schuiven i.p.v. slaan).

Vandaag was het dan zover. De aangemelde kinderen van de Boskoopse basisscholen namen het tegen elkaar op in twee poules. Dit gaf verrassend leuke wedstrijden! Na een groot rondje om de tafel en een limonade pauze speelden de nummers 1 tot en met 4 van de poules vervolgens kruisfinale’s totdat uitgemaakt was wie op welke plaats eindigde. En de nummer 5, 6 en 7 speelden uiteindelijk een meerkamp.

Bij de meerkamp werd er doorgespeeld tot er een uiteindelijke winnaar bekend was. En dat was Rick Geers van de Ichtus.

Bij de kruisfinale’s ging het tussen Stijn van der Willik van de Ichtus en Joris van der Sloot van de Rehoboth om de 3e en 4e plaats. De finale om de grote beker ging tussen Bart van Wijk van de Rehoboth en Ferry Kramer van de Immanuel. Aangezien Ferry al lid is van Avanti, kreeg hij een flinke handicap mee. Het hele toernooi moest hij al met links spelen en in de finale moest hij het zelfs doen met een mini-batje. Ondanks dat heeft hij een flinke strijd geleverd, die hij maar nipt verloor. Hem viel dan ook een groot applaus ten deel voor zijn sportiviteit! Bart ging er echter met de enorme beker vandoor!

Naast de beker en voor iedereen een medaille werden er ook nog drie extra prijzen uitgedeeld, te weten een gratis te volgen superstar cursus van in totaal 8 lessen. Dit is een unieke cursus die is ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Tijdens deze lessen wordt spelenderwijs de tafeltennissport aangeleerd. Deze cursus gaat na de zomervakantie weer van start; houd onze website in de gaten voor nadere informatie.

Deze waren voor de opvallend fanatieke speler Stijn van der Willik van de Ichtus, als aanmoediging voor het enthousiasme van Bas den Hengst van De Akker en voor Rick Geers van de Ichtus die was opgevallen bij MJ Tafeltennis.

Aan de enthousiaste kinderen werd nog even verteld dat er bij Avanti iedere zondagmiddag vrij gespeeld kan worden, lid of geen lid. En als je training wilt krijgen van een echte trainer, dan ben je welkom om een kijkje te komen nemen op de maandagavondtraining van 18:45 uur tot 20:15 uur.

 

IMG_20170430_154634747IMG_20170430_154507887IMG_20170430_153821136_HDR

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail