Avanti verkoopt zijn huid duur tegen Scylla

Avanti verkoopt zijn huid duur tegen Scylla

Scylla heeft ook het tweede duel in de eredivisie met succes afgesloten. In de derby met Avanti rolde er na afloop van het drie uur durende treffen een wat geflatteerde 5-1 overwinning uit de bus.

Door: Ron Hoogendam / Leidsch Dagblad

Bij de Leidse ploeg, die vorig seizoen ook al twee keer met dezelfde cijfers de baas was over Avanti, was met name met Kazeem Nasiru heer en meester. De Nigeriaan sleepte zijn partijen tegen Simon Goessens en Ruan Greyling betrekkelijk eenvoudig binnen. Tegen de gedreven spelende Goessens had Nasiru wat meer moeite. „Het ging een stuk beter dan vorig week”, zei de Avanti-speler. „Het is wel eens lekker om goed te spelen. Misschien hadden we wel een puntje meer verdiend.”

Niettemin verkocht Avanti zijn huid duur. Het leverde leuke gevechten op. Zo had Kim Vermaas best een zware kluif aan Greyling (1-3) en later eveneens aan Frank Hollak, die zaterdag het geluk niet aan zijn zijde had tegen tegen de Leidse international. „Het zat niet mee, maar wij moeten straks tegen Tempo Team en Hercules onze punten pakken.”

Gerard Bakker, die heel veel moeite had met de nieuwe door de NTTB geïntroduceerde bal, won van Hollak maar dolf tegen Goessens met 3-1 het onderspit. „Nee, het was geen denderend niveau”, zei Bakker. „Ik wil me niet achter die bal verschuilen. Maar hij is van slechte kwaliteit. Hij is traag, je kan er minder effect mee geven en hij valt zo van je bat. Dat vinden trouwens meerdere mensen. Maar misschien is het een kwestie van wennen.”

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail