Gisteren kwamen Dames 1, Heren 2 en Heren 3 voor het eerst dit seizoen in actie op vreemde bodem. Waar de dames een mooie 7-3 zege boekten tegen Disnierats, vochten de reserves specatculaire duels uit tegen US en Bit.

De dames wisten in Hoorn de bloemetjes buiten te zetten. Debutante Sharon van Zelderen begon met een nederlaag, maar rechtte in het vervolg haar rug en boekte een overtuigende overwinning. Kopvrouwen Nena Zantman en Anthira van Wensveen voegden hier met sterk spel respectievelijk 2 en 3 overwinningen aan toe. Daarnaast wisten ze samen ook te scoren in het spannende dubbel. Door deze overwinning stijgen de dames naar de 4e plek op de ranglijst, wat aan het eind van de rit genoeg is voor een plek in de play-offs!

Heren 2 kwam uit tegen concurrent US 2 niet verder dan een 7-3 overwinning. Onder aanvoering van het sublieme spel van captain Patrick Nieuwendijk (3x winst) kwamen Albert van Beek (2x) en Vincent Swart (1x) ook tot de nodige puntjes. Ook het dubbel was een prooi voor het koppel van Beek/Swart. Hoogtepunt van de dag was de spectaculaire pot tussen Patrick en Gilles van Oorschot, waar rally’s van ruim 10 slagenwisselingen eerder regel waren dan uitzondering. Het publiek was de absolute winnaar bij deze magistrale pot die met 12-10 in de 5e in het voordeel werd beslecht van de heer Nieuwendijk.

Heren 3 verloor tot slot op ietwat ongelukkige wijze met 7-3 tegen het ijzersterke Bit.nl 1. Martin Groenewold kwam op zijn oude dag tot 2 fraaie winst potten tegen Schurink en Loeve. Edu Lamtara en Steven Pouw kwamen ondanks diverse kansen en diepe vijfsetters net niet tot winst. De heren wisten wel een knappe overwinning te behalen in het dubbel waar Groenewold/Pouw het duo Loeve/van der Heijden resoluut terug wezen in 3 overtuigende games.