Nieuws van het Bestuur - Betreffende het Corona virus

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het Coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op en raakt velen, waaronder ook onze sport en sporters. Als club volgen wij de actuele informatie over het virus via het RIVM (www.rivm.nl) of de GGD (www.ggd.nl) en deze week ontvingen wij daarnaast ook nadere informatie en richtlijnen vanuit de NTTB die we graag met jullie willen delen.

Indien er verdere belangrijke informatie beschikbaar is, zullen wij deze ook op via de nieuwsbrief onder de leden verspreiden.

Algemene richtlijnen

Vooralsnog blijft de club open en trainingen gaan gewoon door. Er is geen reden om de club te sluiten zonder uitdrukkelijk advies vanuit de gemeente of de GGD. Leden die niet ziek zijn, kunnen gewoon komen spelen. Maar neem aub geen enkel risico: blijf thuis of houdt kinderen thuis als er griep verschijnselen worden geconstateerd.

Vertrouw je de situatie niet omdat jezelf of iemand uit je omgeving in besmette gebieden is geweest en is er sprake van koorts met luchtwegklachten; neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Verder willen nogmaals de hygiene richtlijnen van het RIVM en de GGD onder de aandacht brengen:

• Was je handen regelmatig;

• Hoest en nies aan de binnenkant van je ellenboog;

• Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi die dan gelijk weg);

Extra adviezen vanuit de NTTB

Deze week ontvingen wij ook nadere adviezen en informatie van de NTTB die we graag met jullie willen delen.

• Geef elkaar geen hand. Ook het voorgestelde “elleboogstoten” is niet handig, aangezien ook wordt geadviseerd om in de elleboogplooi te niezen en te hoesten.

• Gebruik geen pennen, handdoeken e.d. van elkaar.

• Houd afstand van elkaar: het virus wordt immers via de waterdruppeltjes in de lucht op anderen overgebracht. Bij uitademen en praten worden deze druppeltjes in de lucht geblazen.

Updates over adviezen en maatregelen worden op onderstaande site gepubliceerd door de NTTB:

Maatregelen van de NTTB

Alle wedstrijden voor de komende week in de afdelingscompetitie ZuidWest worden verplaatst. Onze competitieleiders worden rechtstreeks op de hoogte gebracht in geval onze Avanti teams worden geraakt. Actuele afgelastingen worden in onderstaand link door de NTTB bijgehouden, ook voor toernooien en andere NTTB evenementen zoals opleidingen: