Nieuwsbrief 24 mei 2018

Sundeep Singh hoofdtrainer van TTV Avanti!

Met ingang van het nieuwe seizoen is Sundeep Singh (35) de nieuwe hoofdtrainer van TTV Avanti. De in Rotterdam woonachtige Sundeep komt over van TTV TOGB uit Berkel en Rodenrijs, waar hij momenteel jeugdtrainer is van de a/b selectie. Het jeugdteam van deze club is afgelopen zaterdag Kampioen van Nederland geworden.  Sundeep is docent van de TT2 opleiding bij de nationale tafeltennisbond en zelf in het bezit van het TT3 trainersdiploma.

Voorzitter Nico Stolwijk is erg blij met de komst van Sundeep. “We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die de jeugdopleiding van Avanti een extra impuls kan geven. Iemand met visie, frisse  ideeën en op de hoogte van de nieuwste trainingsmethoden. Belangrijk is dat alle trainers vanuit een visie en gecoördineerde aanpak werken en dat er een persoon is die dit  bewaakt.  Met de talentvolle Sundeep als hoofdcoach hebben we de juiste persoon voor deze uitdagende taak gevonden.”

Sundeep:  ”TTV Avanti is een legendarische tafeltennis vereniging met een prachtige historie en de accommodatie ademt één en al tafeltennis! Ik vind het een prachtige uitdaging om hoofdtrainer te zijn van TTV Avanti. Samen met de trainers binnen Avanti ligt de focus op de jeugdopleiding. Het doel is dat er speciale aandacht komt voor de opleiding van de jeugd. Het is belangrijk om spelers zelf op te leiden waarbij het speelniveau en -plezier van de jeugdleden de hoogste prioriteit heeft.”

Spetterend promotiefeestje Dames 1!

In het kielzog van de vlaggenschepen van Avanti was er afgelopen zaterdag nog een kampioensstrijd te bewonderen in de SafeCon Arena. Het eerste Jongensteam van Avanti moest 5 punten halen tegen directe concurrent DHC uit Delft. In de 7e partij bij een stand van 4-2 voor Avanti scoorde Dave van Keulen in een zenuwslopende partij het beslissende punt.  Dit ging echter niet vanzelf. In de 5e en beslissende game tegen Steef Drukker waren er wisselende kansen voor beide spelers en was het uiteindelijk Dave die met 16-14 aan het langste eind trok. Daarmee werd het kampioenschap in de 1e klasse veiliggesteld. Van harte gefeliciteerd! Op de foto vlnr: Thijs de Kogel, Dave van Keulen, Tim van der Lans. Twan Trom ontbreekt op de foto. Speciale vermelding is voor Tim van der Lans die van de 30 competitiewedstrijden er 29 won en daarmee de hoogste percentage  in de competitie scoorde.

Het jeugdteam Avanti 2 is met 26 punten als 6e in de competitie geeindigd. Avanti 3 bezet de 4e plaats in de eindrangschikking met 46 punten uit 10 wedstrijden.

Doe mee met de seizoenafsluiting: het Double Trouble toernooi!

Aanstaande vrijdag 25 mei om 20:00 uur trappen we af met het Double Trouble toernooi. In dit unieke evenement zal men in koppels tegenover elkaar achter de tafel uitkomen.

Wie o wie is er in staat om titelfavorieten Steffen Greup en Ron Laken van de eindzege af te houden? Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit toernooi, ongeacht het niveau. Hoe meer zielen hoe meer..... Opgeven kan bij Vincent Swart: vmrswart@hotmail.com

Hopelijk tot vrijdag!

Wie denkt er mee over de toekomst van Avanti?

Het bestuur van Avanti heeft de ambitie om samen met leden, oud-leden, vrijwilligers en overige betrokkenen tot een toekomstvisie voor de vereniging te komen. Daarin zou naast tafeltennis ook aandacht moeten zijn voor het invullen van onze maatschappelijke betrokkenheid. In de praktijk kan daarbij gedacht worden aan naschoolse activiteiten, samenwerking met de buurt, de gemeente en andere (sport)verenigingen, opvoeding en opleiding, goede doelen, maar ook een milieubewust sportcomplex en het stimuleren van gezond voedsel bij de leden. Een aantal van die activiteiten doen we al, maar er zijn nog diverse andere mogelijkheden.

Om die reden is het bestuur  een samenwerking aangegaan met Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) Nederland. De kracht van MVV Nederland is dat ze altijd de kernactiviteit, bij ons tafeltennis, centraal blijven stellen om zo een sterkere en moderne vereniging te krijgen. Tegelijkertijd houden ze het simpel en praktisch.

We gaan met MVV Nederland na de zomer vijf inspirerende en interactieve bijeenkomsten houden van elk ongeveer 2 uur:

Doe jij mee of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar:

Nico Stolwijk

voorzitter@ttvavanti.nl

Dit is de laatste nieuwsbrief van het seizoen. We wensen iedereen een fijne zomerperiode toe!