Nieuwsbrief 24 april 2018

Heren 1 naar de eredivisie!

Avanti is weer terug op het hoogste landelijke niveau! In een niet zo heel opwindende wedstrijd werd met 9-1 gewonnen van streekgenoot Pecos, dat met 2 invallers gehandicapt achter de tafel verscheen. Simon Goessens (80%), Steffen Greup (74%) en Frank Hollak (74%) wonnen 9 van de 10 competitiewedstrijden en alleen Tempo Team wist de Hazerswoudenaren eenmalig op een remise (5-5) te houden. Avanti is daarmee de onbetwiste kampioen en promoveert naar de eredivisie waar het ofwel Hercules of Scylla vervangt. Na afloop van de wedstrijd prees scheidend voorzitter Nico Stolwijk het vlaggenschip van Avanti dat over de volle breedte een ijzersterk seizoen speelde. “We kijken nu al uit naar het nieuwe seizoen waarin de doelstelling is om te handhaven. De afgelopen 5 jaar tipte Avanti twee keer eerder de eredivisie aan, maar kukelde er meteen weer uit. We denken nu kans te maken op een langer verblijf". Na afloop werd er in Hazerswoude tot in de late uurtjes gefeest….

Het damesteam van Avanti gaat zich opmaken voor een beslissingswedstrijd voor een plek in de eredivisie. Door met 8-2 te winnen van Tanaka werd op 4 punten afstand van kampioen Vriendenschaar de tweede plaats in de competitie behaald. Deze plek geeft recht op een beslissingswedstrijd tegen het eredivisieteam dat in de pay down competitie op de voorlaatste plaats eindigt. Op zaterdag 19 mei wordt het erop of eronder voor de Christel Petiet, Nena Zantman, Rian Nijdam en Lenny van der Meer. De tegenstander wordt waarschijnlijk Taverzo.

Heren 2 van Avanti eindigde het seizoen met een 5-5 tegen de Toekomst. Hiermee speelden Olaf, Patrick en Ronald zich ruimschoots boven de rode streep en eindigden ze als 4e in de competitie. Volgend jaar dus weer 2e divisie. Heren 3 eindigde sterk in de 3e divisie door met 7-3 van Van Herwaarden te winnen. Daarmee bereikten Steven, Marcel, Vincent en Martin de tweede plek in de eindrangschikking. Al met al een mooi seizoen voor de Azzuri uit Hazerswoude!

Ook Jongens 1 kampioen!

In het kielzog van de vlaggenschepen van Avanti was er afgelopen zaterdag nog een kampioensstrijd te bewonderen in de SafeCon Arena. Het eerste Jongensteam van Avanti moest 5 punten halen tegen directe concurrent DHC uit Delft. In de 7e partij bij een stand van 4-2 voor Avanti scoorde Dave van Keulen in een zenuwslopende partij het beslissende punt.  Dit ging echter niet vanzelf. In de 5e en beslissende game tegen Steef Drukker waren er wisselende kansen voor beide spelers en was het uiteindelijk Dave die met 16-14 aan het langste eind trok. Daarmee werd het kampioenschap in de 1e klasse veiliggesteld. Van harte gefeliciteerd! Op de foto vlnr: Thijs de Kogel, Dave van Keulen, Tim van der Lans. Twan Trom ontbreekt op de foto. Speciale vermelding is voor Tim van der Lans die van de 30 competitiewedstrijden er 29 won en daarmee de hoogste percentage  in de competitie scoorde.

Het jeugdteam Avanti 2 is met 26 punten als 6e in de competitie geeindigd. Avanti 3 bezet de 4e plaats in de eindrangschikking met 46 punten uit 10 wedstrijden.

En hoe presteerden de overige teams?

De afdelingscompetitie voor senioren is inmiddels ook afgerond.

Dit voorjaar is geen enkel Avanti afdelingsteam kampioen geworden bij de senioren.

Op 3e plaatsen in hun poule zijn geëindigd: Avanti 4 in de hoofdklasse, Avanti 5 in de 1e klasse en Duo 4 in de 5e klasse.

4e plaatsen werden behaald door: Avanti 6 in de 1e klasse, Avanti 8 in de 4e klasse, Duo 1 in de 1e klasse en Duo 2 in de 2e klasse.

Helaas is Avanti 7 gedegradeerd uit de 3e klasse en Duo 3 uit de 4e klasse. Het zat hen niet mee en voor beide teams zal voor de najaarscompetitie een plek in de huidige klasse worden aangevraagd.

Verder wordt geprobeerd in het najaar 2018 op de ene vrijdag de reguliere teams tegelijk thuis te laten spelen en op de andere vrijdag de duo teams.

Wil je meer of minder, duo en/of regulier competitie gaan spelen, laat dit dan voor 1 juni weten aan Linda: lmorssink@ziggo.nl

Koningsspelen wederom een succes!

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend initiatief van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation, met als doel om een gezond en sportief feest te vieren. De focus ligt hierbij op de kinderen, waarbij er ’s ochtends gezond wordt ontbeten en minimaal één uur actief gesport wordt. Dit jaar werden de Koningsspelen gehouden op vrijdag 20 april.

Uiteraard draagt Avanti hier graag een steentje aan bij. In totaal 40 kinderen van de Steijaertschool en de Tweeklank, verdeelt over twee groepen, kwamen op vrijdagochtend onder leiding van de trainers Wouter en Lisenka tafeltennissen. Het was een gemixte groep van groep 3 t/m groep 8 van oude bekenden en nieuwe talenten. Na een korte maar intensieve warming-up werd er in verschillende spelvormen kennisgemaakt met de snelle balsport, waarbij plezier hoog in het vaandel stond. Denk hierbij aan verschillende wedstrijdvormen, spelen tegen een trainer/ begeleider en uiteraard rond de tafel. Opvallend was dat de nieuwe talenten die nog nooit hadden getafeltennist de kinderen die het al vaker hadden gedaan het behoorlijk lastig konden maken, wat uiteraard voor veel lol zorgde.

Beide groepen kwamen drie kwartier tafeltennissen. De trainers kregen veel energie vanuit de kinderen, die allemaal drie kwartier lang met een glimlach op hun gezicht stonden. Dit bleek ook uit het fanatisme van de kinderen, en de reacties toen de tijd erop zat. Al met al een geslaagde ochtend.