Nieuwsbrief 07 maart 2018

Avanti start duo-competitie voor basisschoolleerlingen

Vanaf zaterdag 10 maart start Avanti met een interne jeugdcompetitie voor leerlingen van de basisscholen in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en Koudekerk. Er wordt in duo’s tegen elkaar gespeeld: iedere deelnemer speelt 2 wedstrijden en een dubbelspel. Na afloop volgt er nog een wedstrijd ‘Ronddetafel”. Speelmateriaal is aanwezig en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je inschrijven met broertje of zusje, vriendje of vriendinnetje of ook alleen. In dat geval wordt een teamgenootje voor je gezocht. De wedstrijden beginnen om 11.30 uur in de speelzaal van Avanti aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp.

Aanmelden kan bij bij Erik Kneulman- Schutterstraat 29 Hazerswoude-Rijndijk; E-mail; kneulman25@zonnet.nl  of bij Aartjan van der Poel, Loeteweg 14 Hazerswoude-Dorp; E-mail vanderpoelboomkwekerij@gmail.com tel. 0172-217544

Verder is de zaal van Avanti elke zondagmiddag om 14.00 uur open om te komen tafeltennissen. Neem je vriendjes, vriendinnetjes, pappa, mamma, broertjes, zusjes etc gerust mee!

Bomen weer gesnoeid!

Dank je wel Nico Rodenburg, Jan Timmermans, Robert van Nierop, Gerard de Haas, Nanno Wierenga, Hans Alkemade, Gerben Alkemade, Peter Maurits, Rens Jacobs, Erik Kneulman, Bob ten Broeke, Erwin van Dorp, Rens van Nierop en Ruben Hofman voor het snoeien van de bomen rond ons complex, het schredderen en afvoeren van het snoei-afval. Zo kunnen de bomen er weer een jaartje tegen.

Sommigen vragen zich af waarom bomen geknot moeten worden. Als je elk jaar in de winter de takken afzaagt krijg je een mooie grote brede knoest en elk voorjaar lopen de takken weer opnieuw mooi recht uit. Als je een wilg knot gaat die zo een eeuw mee. Een wilg die eens geknot is en niet meer onderhouden wordt valt na 15 jaar om omdat die topzwaar is geworden. Tot zover dit mini-college!

Zaterdag a.s. weer Super saturday!

Aanstaande zaterdag spelen onze Avanti helden en heldinnen eindelijk weer een thuiswedstrijd. Onze vlaggenschepen hebben als doelstelling dit seizoen mee te strijden om plekken 1 en 2 wat een toetje zou betekenen richting wellicht wel eredivisie.

Na drie speelrondes staan zowel de dames als de heren tweede, wat dus een uitstekende start is. Heren 1 mag zaterdag vol aan de bak tegen de Amsterdamse koploper Tempo Team, terwijl Dames 1 het loodzwaar zal krijgen tegen eredivisie degradant Scyedam.

Heren 2 en 3 hebben het wat lastiger in de competitie maar gezien de uitslagen en de stijgende vorm van de laatste tijd mogen we optimistisch kijken naar de aankomende wedstrijden. Heren 2 speelt tegen The Victory en Heren 3 tegen Hotak'68.

Na afloop zal er weer live muziek zijn en tijdens de wedstrijden zullen er heerlijke hapjes en drankjes geserveerd worden. Zorg dat je dit dus niet mist en kom gezellig toptafeltennis kijken! Aanvang 15.00 uur.

Thuis-agenda

Vrijdag 09 maart:

20.00 uur:

Avanti 7 - SVN 2

Avanti 1 (duo) - Play Fair 2

Avanti 2 (duo) - Pingwins 2

Avanti 3 (duo) - Taverzo 11

Zaterdag 10 maart:

10.30 uur  Jeugd

Avanti 1 - wedstrijd verplaatst

Avanti 2 - Salamanders 1

Avanti 3 - Salamanders 4

15.00 uur: Landelijke senioren

Avanti 1 (D) - Scyedam 1

Avanti 1 (H) - Tempo Team 1

Avanti 2  - The Victory 1

Avanti 3  - Hotak'68 1

Avanti 4 -  Pecos 4 (afdeling)

Zondag 11 maart

14.00 uur:

Elke zondagmiddag is de zaal om 14.00 uur open om te komen tafeltennissen. Neem je vriendjes, vriendinnetjes, pappa, mamma, broertjes, zusjes etc gerust mee. Zegt het voort!