Nieuwsbrief 22 februari 2018

Scoor muntjes voor Avanti bij AH-Beugelsdijk

Sinds 12 februari kun je bij sponsor AH-Beugelsdijk sparen voor onze vereniging! Onder de slogan ‘Scoor voor je club!’ ontvangen klanten van de AH-supermarkt in Hazerswoude-Dorp bij elke aankoop van 15 euro een munt. Deze munt kan vervolgens in een koker, behorend bij de club van keuze gedeponeerd worden. Er zijn 4 verenigingen uit Hazerswoude-Dorp die meedingen naar de prijzenpot: TTV Avanti, Hou Vast Gymnastiek, BCH Badminton en Tehado Tennis. Aan het einde van de actie wordt de pot van 3.000 euro naar rato van het aantal gedeponeerde muntjes verdeeld. Dus hoe meer munten een club verzameld heeft hoe meer harde euro’s zij gaan ontvangen. Avanti wil het geld gebruiken om het meubilair van het clubhuis is te vervangen. Stoelen en tafels zijn 25-30 jaar oud, niet comfortabel en ook niet meer representatief. Dus doe komende weken je boodschappen bij AH en doneer de muntjes aan Avanti. En vraag ook je andere familieleden, vriendinnen, vrienden en buren dat te doen. Je helpt de club er enorm mee! Bedankt voor je medewerking!

Landelijke competitie hervat

Na 3 weken wordt de landelijke competitie voor een week hervat. Daarna volgt er alweer een week rust vanwege de Nederlandse Kampioenschappen. Vanaf 10 maart wordt in 7 opeenvolgende weken gestreden om de hoogste eer.

Zowel de mannen als de dames van Avanti gaan dit seizoen vol voor promotie naar de eredivisie. Na de eerste 2 wedstrijden staan onze vlaggenschepen er goed voor. De mannen hebben met een dubbele 6-4 winst de leiding genomen. Omdat alle wedstrijden in de kampioenspoule in 6-4 of 5-5 zijn geeindigd is er nog weinig tekening in de strijd. Komende zaterdag wordt er om 15.00 uur in Veenendaal gestreden tegen SKF.

Het damesteam staat er na de dubbele wedstrijd nog beter voor dan de mannen. Samen met Vriendenschaar wordt de ranglijst met 15 punten aangevoerd. Het gat met nummer 3 Scyedam bedraagt reeds 7 punten. Zaterdag 24 februari staat de kraker tegen Vriendenschaar op het programma. Aanvang 15.00 uur.

Ook de andere landelijke teams spelen een uitwedstrijd. Heren 2 tegen SKF 2 en Heren 3 tegen SKF 4. Er spelen dus 3 teams in Veenendaal. Wel zo handig voor de supporters!

Olaf en Patrick naar finale van Nationale Jeugdmeerkampen!

Op zondag 4 februari speelden onze junioren Olaf Stolwijk en Patrick Nieuwendijk op 211 km afstand van Hazerswoude om een finaleplek bij de Nationale Jeugdmeerkampen. Er waren na de kwartfinales in december 39 spelers overgebleven die in poules van 6 tegen elkaar streden.

Olaf slaagde prima in zijn opzet door 4 van de 5 wedstrijden te winnen. Met name de wedstrijd tegen angstgegner Brent Bakker was bloedstollend. Maar met steun van zijn coach Lenny sleepte hij een 3-1 overwinning uit het vuur. Toen plaatsing voor de beste 12 spelers van Nederland al een feit was werd nog verloren van Nolan Schultz.

Ook Patrick won ook zijn eerste 4 wedstrijden waardoor hij zich voor het finaleweekend in Panningen plaatste. In de laatste ronde werd verloren van Elwin Huiden, maar dat was dus alleen voor de statistieken. Gefeliciteerd mannen met deze prestatie! De finale wordt op 9 en 10 juni gehouden in Panningen. Op de foto zie linksonder achter tafel 2 een glimp van Olaf (blauw shirt) en bij tafel 6 rechtsboven Patrick (zwart tenue).

Jeugdranglijsttoernooi Soest

Afgelopen weekend zijn 3 jeugdspelers op het jeugdranglijsttoernooi in Soest uitgekomen. Op zaterdag deden Dave van Keulen (junioren) en Ricardo Hu (kadetten) een poging hun B-licentie te halen. Zowel Dave als Ricardo kwamen goed door hun poule met 3 winstpartijen uit 4 wedstrijden. Daarna was het bijna 3,5 uur wachten voor de 1/8 finales begonnen. Daarin werden beide Avantianen helaas uitgeschakeld.

Tim van der Lans speelde op zondag bij de kadetten B. Met 2 keer winst en 2 verliespartijen eindigde hij toch nog als 2e in zijn poule. Daarna werd hij - na bijna 4 uur wachten! - uitgeschakeld door een 3-1 nederlaag tegen Sheng Zuurmond.

Thuis-agenda

Vrijdag 23 februari:

20.00 uur:

Avanti 6 - NS Rotterdam 1

Avanti 8 - Spinmill 1

Avanti 3. (duo) - TOV 3

Zaterdag 24 februari:

10.30 uur  Jeugd

Avanti 1 - Alexandria '66 3

Avanti 2 - VVV 4

Avanti 3 - Rijnsoever 7

Zondag 25 februari

14.00 uur:

Elke zondagmiddag is de zaal om 14.00 uur open om te komen tafeltennissen. Neem je vriendjes, vriendinnetjes, pappa, mamma, broertjes, zusjes etc gerust mee. Zegt het voort!