Nieuwsbrief 01 februari 2018

Komende zaterdag weer super saturday!

De eerste thuiswedstrijd van de Avanti vlaggenschepen staat weer op het programma. Een mooie bomvolle middag lonkt waar het publiek kan genieten van hoogstaand tafeltennis in de SafeCon Arena. De dames ontvangen SVE, de mannen nemen het op tegen De Veluwe. Een team met oud-internationals en daardoor ook een zware tegenstander. Ook Heren 2, 3 en 4 spelen een thuiswedstrijd.

De wedstrijden beginnen zoals altijd om 15:00 uur en publiek is meer dan welkom. Een hapje en drankje zijn ouderwets aanwezig evenals live muziek na afloop. Ook Louis' eetcafeteam is present en maakt voor de hongerige magen een klassiieker: kip pirri pirri. Toegang is gratis!

Vlaggenschepen openen met winst

Zowel de mannen als de dames van Avanti gaan dit seizoen vol  voor promotie naar de eredivisie. De kampioenen van de promotiepoule van de eerste divisie gaan rechtstreeks naar de hoogste divisie van Nederland en de nummers 2 spelen een beslissingswedstrijd tegen de nummers voorlaatst van de eredivisie.  Belangrijk dus om in openingsronde goed te starten.

De mannen moesten meteen vol aan de bak tegen titelconcurrent Hilversum met hun sterke kopman Cosmin Stan.  Stan bleef ongeslagen. Echter Steffen Greup en Simon Goessens wonnen hun andere enkelpartijen en samen ook het dubbel. Frank Hollak voegde daar nog een puntje aan toe, waardoor een 4-6 overwinning op het scorebord verscheen. Een uitstekende start van het seizoen!

Het damesteam speelde in Hoorn tegen Disnierats en kende een debutante in de persoon van Nena Zantman. De 19-jarige Utrechtse is afkomstig van SVE en is in de winterperiode naar Avanti gekomen. Nena begon wat zenuwachtig tegen Som Roelofsma en moest die partij inleveren. Toen ze echter de plankenkoorts te boven was werden 2 duidelijke overwinningen geboekt. Ook Christel Petiet en Annefleur Trel verloren alleen van Som. Omdat het dubbel na een 2-0 achterstand alsnog in winst werd omgezet kwam de uitslag uit op 3-7 winst.  Ook een prima competitiestart!

Oud papier

In 2017 hebben de vrijwilligers van Avanti 257.400 kg oud papier opgehaald. Dat is ruim 4.500 kg meer dan in 2016. Een mooi resultaat, omdat de trend al jaren dalend is. In januari 2018 kon pas op de 2e zaterdag van de maand papier worden opgehaald. Dat leverde een recordopbrengst op van 33.000 kg! Komende zaterdag 3 februari is het alvweer zover en komen onze vrijwilligers onder leiding van Aartjan Pannebakker lin Hazerswoude-Dorp langs om oud papier op te halen.

Thuis-agenda

Vrijdag 02 februari:

20.00 uur:

Avanti 7 - DHC 4

Avanti 1 (duo) - Scylla 1

Avanti 2 (duo) - SVN 1

Avanti 3. (duo) - Reflex 5

Zaterdag 03 februari:

Avanti 1 (D) - SVE 1

Avanti 1 (H) - De Veluwe 1

Avanti 2 - SVE 1

Avanti 3 - Westa 3

Avanti 4 - Shot'65 2

Zondag 04 februari

14.00 uur:

Elke zondagmiddag is de zaal om 14.00 uur open om te komen tafeltennissen. Neem je vriendjes, vriendinnetjes, pappa, mamma, broertjes, zusjes etc gerust mee. Zegt het voort!