Nieuwsbrief 25 januari 2018

Clubkampioen-schappen jeugd 2018

Zaterdag 21 januari stonden weer de clubkampioenschappen voor de jeugd op het programma. 17 kinderen hadden zich opgegeven en werden ’s ochtends onderverdeeld in 3 poules. De eindpositie in deze poule bepaalde of je ’s middags in de A-, B- of C-poule terecht zou komen.

Na de poule-fase werd het mini-batjes toernooi gespeeld. Alle spelers speelden één set tegen elkaar met een mini-batje. Uiteindelijk kwam Ferry Kramer als grote winner uit de bus. Hij won van al zijn tegenstanders. Nipt gevolgd door Tim van der Lans. Alle spelers wonnen uiteindelijk van één of meer tegenstanders.

Halverwege het mini-batjes toernooi stond er een hele stapel pannenkoeken klaar, gebakken door pannenkoekenbaksters Nanda Kramer en Astrid van der Meer. De stapel was zo weg en na nog een heerlijk ijsje van Astrid kon er weer verder gespeeld worden.

’s Middags stonden dan uiteindelijk de wedstrijden waar het om ging op het programma verdeeld over de poules A, B en C.

De strijd om het clubkampioenschap ging dit jaar tussen Dave van Keulen en Tim van der Lans. Dave was zeer gebrand om met de eerste prijs aan de haal te gaan, aangezien dit zijn laatste jaar als jeugdlid is. Helaas was Tim wederom te sterk voor hem. Tim mag zich dus clubkampioen 2018 noemen. Gefeliciteerd Tim!

Verder was er voor iedere speler een mooie medaille en voor de nummers 1 en 2 een beker.
Gefeliciteerd Stijn, Joep, Joep en Wesley met de door jullie behaalde beker in jullie sterkte-klasse!
Een uitgebreider verslag staat op  http://www.ttvavanti.nl/clubkampioenschappen-jeugd-2018/ Op facebook staan veel leuke foto’s.

Kennismaking met aanwinst Nena Zantman (Dames 1)

Dames 1 speelt in het nieuwe seizoen om promotie naar de eredivisie. Aangezien Lenny van der Meer dit seizoen minder in actie zal komen, zijn de dames op zoek gegaan naar versterking. En daar zijn ze met de komst van Nena Zantman bijzonder goed in geslaagd! We hebben Nena gevraagd zich even kort voor te stellen.

"Ik ben 19 jaar oud en ben geboren en getogen in Utrecht. Komend jaar ga ik een milieukunde studie doen aan de UvA. Ik tafeltennis inmiddels zo'n 8 jaar en heb dit tot nu toe altijd gedaan bij het immer bruisende SVE. Daar heb ik de laatste paar jaar hoofdklasse bij de heren en eerste divisie bij de dames gespeeld. Bij SVE ben ik altijd heel erg op mijn plek geweest, maar promotie naar de eredivisie met de dames zat er niet echt in. Ik heb de afgelopen seizoenen een hoog percentage in de eerste divisie gehaald en ik ben ook weer regelmatig gaan trainen. Daarom leek dit seizoen het goede moment om naar Avanti te gaan. Met dit uiterst gezellige damesteam hoop ik uiteindelijk te kunnen promoveren naar de eredivisie, wat een hele mooie en leuke uitdaging is waar ik vol voor wil gaan".

Hartelijk welkom bij de club, Nena. We wensen je heel veel succes en plezier bij onze vereniging. Dat gaat vast lukken!

Parkeren op vrijdag 26 januari

Aanstaande vrijdag houdt het Groene Hart Rijnwoude haar jaarlijkse Open Huis. De school is open voor bezoekers tussen 15.30 - 21.30 uur. Het parkeerterrein van Avanti wordt afgezet met een rood-wit lint om ervoor te zorgen dat het terrein niet wordt ingenomen door auto's van bezoekers van de school. De bezoekers van de vrijdagmiddagtraining en de spelers van de seniorencompetitie op vrijdagavond mogen uiteraard wel op het eigen terrein van Avanti parkeren. Zij moeten wel even het lint optillen om het terrein op te kunnen.

Avanti 1 (H) start met cruciale wedstrijd

De mannen van Avanti 1 gaan net als het damesteam vol voor promotie naar de eredivisie. Zaterdag 27 januari wordt in de eerste competitieronde meteen gespeeld tegen de grote concurrent Hilversum, met kopman Cosmin Stan die onlangs nog verliezend finalist was bij het Avanti Toptoernooi. De wedstrijd in Hilversum start om 16.00 uur.

Martin Groenewold naar London

In het weekend van 27-28 januari doet Martin Groenewold in London mee aan het World Championship of Ping Pong 2018 (WCCP), het wereldkampioenschap voor  schuurpapierbats dat in Alexandra Palace wordt gehouden. We wensen onze wereldtopper veel succes!

ALV

Op maandagavond 26 maart wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden. Aanvang 20.00 uur. Zet alvast in je agenda!

Thuis-agenda

Vrijdag 26 januari:

20.00 uur:

Avanti 5 - De Treffers 2

Avanti 6 - Dordrecht 1

Avanti 4 (duo) - VVV 7

Zaterdag 27 januari:

10.30 uur: Jeugd:

Avanti 1 - Taveba 2

Avanti 2 - Rijnsoever 2

Avanti 3 - Scyedam 4

Zondag 28 januari

14.00 uur:

Elke zondagmiddag is de zaal om 14.00 uur open om te komen tafeltennissen. Neem je vriendjes, vriendinnetjes, pappa, mamma, broertjes, zusjes etc gerust mee. Zegt het voort!