Nieuwsbrief 12 december 2017

Vincent Swart wint Open Hazerswoudse

Vrijdag 8 december is de Open Hazerswoudse weer gespeeld. Met een deelnemersveld van ruim 50 tafeltennissers, was het wederom een goed gevulde editie. De hoofdprijs bleef dit jaar in eigen huis. Vincent Swart wist in de finale verrassend te winnen van Ronald Vijverberg. De twee finalisten hadden in de halve finales afgerekend met David de Gilder (HBC) en Elten Roos (Avanti). Opvallend was de uitschakeling van gedoodverfde favoriet Marco van der Meijden in de poulefase.

Er werd in totaal in 4 klasses gespeeld om de prijzen. In de B-klasse wist een goed spelende Feitse Bos af te rekenen met Arnout van den Top. Zij hadden in de halve finales gewonnen van respectievelijk Ayden Aydemir (Taverzo) en Tomas Rejda.

De C-klasse werd gewonnen door Avanti-youngster Dave van Keulen. Hij had naar eigen zeggen grote moeite met het seniorenspel, maar dat bleek dus niet uit zijn uitslagen. Een knappe overwinning op Aartjan Pannebakker in de finale leverde hem de eindzege op!

Ook dit jaar deed er weer een groep recreanten mee, ingedeeld in de D-klasse. Deze klasse werd gewonnen door Paul Kramer.

We kijken terug op een geslaagd toernooi, en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien!

Sportief voordeel ziektekostenverzekering via NTTB.

Dankzij de samenwerking met Zilveren Kruis, kun je via de Nederlandse Tafeltennisbond profiteren van de voordelen van een zorgverzekering speciaal voor sporters:

• 7,5% korting op de basisverzekering;

• 10% korting op alle aanvullende verzekeringen;

• 10% korting op tandartsverzekeringen;

• Plus een uitgebreid pakket aan sportmedische vergoedingen.

Jij bepaalt welke verzekering het beste bij je past en daarmee ook hoeveel premie je betaalt. Op www.zk.nl/sport (korting via uw organisatie of bond: NTTB) bereken je eenvoudig je premie. Je vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

Duo 1 Kampioen!

Behalve Heren 1 was er nog een Avanti 1 team dat dit seizoen de kampioensvlag kon hijsen. Duo 1 bestaande uit Johan Langelaar, Aartjan Pannebakker en Tomas Rejda werd met ruime voorsprong kampioen in de 3e klasse. Van harte gefeliciteerd mannen!

De Avanti- evenementenwinter is begonnen!

De winterperiode is van oudsher bij Avanti boordevol met activiteiten.  Hiernaast zie je wat er allemaal te doen is. Kom gezellig langs en doe mee als je zin hebt!

Het bestuur wenst je gezellige feestdagen en nodigt je alvast uit voor de Nieuwjaarsborrel op zaterdag 6 januari om 16.00 uur. Op die dag wordt ook het toptoernooi gehouden, met alle Avanti-toppers maar ook met een aantal ere- en eerste divisiespelers. Je kunt in het nieuwe jaar meteen genieten van toptafeltennis. Zet dus in je agenda!

Maar eerst natuurlijk nog even meedoen met het Koppelklaverjassen op 28 december. Geef je op via http://www.ttvavanti.nl/koppelklaverjassen

Competitie Jeugdafdeling

Afgelopen zaterdag zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de najaarscompetitie van de jeugd. Tijd om de eindbalans op te maken.

Bij team 1 had Kirsten dit seizoen te kampen met nogal wat blessureleed. Hierdoor is Ricardo drie wedstrijden ingevallen. Hij kon eigenlijk best aardig meekomen. Helaas wist hij geen wedstrijd te winnen, maar toch waren zijn wedstrijden zeker geen walk over. De laatste twee wedstrijden kon Kirsten meer meedoen, maar was de pech nog niet weg en verzwikte ze tijdens de training haar enkel. Met flinke tape op haar enkel heeft ze de laatste wedstrijden toch enigszins kunnen spelen.
Dave en Tim hebben beiden een mooi eindpercentage, waarmee het team uiteindelijk, na nog een spannende strijd om de derde plaats, als vierde is geƫindigd. Met de voorjaarscompetitie gaan zij in dezelfde formatie verder.

Team 2 moest dus voor drie wedstrijden hun kopman Ricardo missen. Maar Ferry, Joep en Wesley stonden zeker hun mannetje. Helaas bleek VVV in deze competitie voor iedereen te sterk. Maar Avanti 2 volgde 13 punten daarachter op een mooie tweede plaats. Echt klasse gedaan jongens.
Wesley gaat zich in het voorjaar richten op zijn examens en slaat een competitie over. Ferry, Joep en Ricardo krijgen daarom versterking van Martijn Hoogenboom.

Team 3 had het zwaar in de 4e klasse. Waren de jongens misschien al in hun hoofd bij andere zaken? Wie zal het zeggen. Helaas moesten zij ook een aantal keer met 2 spelers uitkomen door het gebrek aan reserve spelers. De eindstand voor team 3 is een vijfde plaats geworden, met vijf punten meer dan SETT. We nemen met pijn in ons hart afscheid van Ruben, Collin en Tom. Tom blijft wel trainen bij Avanti, dus die zien we zeker nog vaak voorbij komen. Ruben en Collin gaan zich sterk maken bij de voetbal. Succes jongens en weet dat je altijd nog eens een balletje kan komen slaan!

Team 4 met nieuweling Pim heeft een hele mooie derde plaats weten te behalen! VVV en Smash waren voor iedereen een flinke kluif, maar zelfs in de laatste wedstrijd wisten de jongens toch nog 2 wedstrijden te winnen van de nummer 2 VVV (heeft ze dat het kampioenschap gekost?). Deze jongens krijgen volgende competitie versterking van Eva en Joep (Vis) en schuiven door naar team 3. Ook hebben we naast invaller Maarten nog Joost en Simon bereid gevonden om op de reservelijst te staan.

Deze competitie hebben we voor het eerst gespeeld met vaste coaches. Dit is als zeer positief ervaren. Bedankt coahces! Helaas hebben Sebastiaan en Vincent komende competitie geen gelegenheid om weer een team te coachen. We zijn dus nog op zoek naar een coach voor team 2 en voor de uitwedstrijden van team 1.

Click here to add a title or text.