Nieuwsbrief 02 november 2017

Superstars trots op superstars diploma!!

Afgelopen woensdag mochten onze Superstarkinderen examen doen voor het Superstardiploma. Dat vond een aantal kinderen best wel spannend! Het examen bestond uit 9 onderdelen die in de voorafgaande 7 trainingen waren geoefend. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan service, hooghouden, backhand en forehand schuiven, backhand en forehand contra en combinaties hiervan. Alle kinderen lieten zien dat zij veel geleerd hebben de afgelopen periode en kregen uiteindelijk allemaal het diploma uitgereikt van trainer Wouter Pouw.

Stijn, Eva, Micha, Rick, Kelvin, Bianca, Carlijn, Jesse, Aron en Femke gefeliciteerd! Supergoed gedaan! Jammer was dat Niels vanwege ziekte afwezig was. Hij krijgt volgende week de kans om alsnog zijn diploma te halen.

De kinderen blijven in november doortrainen op de woensdagmiddag. In december kan worden meegedaan aan de voorbereidende woensdagtrainingen voor de basisschoolkampioensschappen die op 27 december worden gehouden.

Stand van zaken jeugdteams halverwege de competitie

Aangezien we halverwege zijn in de najaarscompetitie, is het tijd om een tussenbalans op te maken.

Team 4 gaat eigenlijk best lekker. De nummers één en twee in hun poule zijn niet meer bij te halen, aangezien die al 10 punten los staan van de nummer drie. En laat dat nou Avanti zijn! Op de hielen gevolgd door ATTC uit Alphen, maar ook van Salamanders zijn ze nog niet af. Dus voor dit team is het belangrijk om komende wedstrijden hun derde plek vast te houden.

En ook team 3 staat op een mooie derde plaats. Ook daar lijken de nummers één en twee al op een te grote afstand te staan. Maar de nummers vier  en vijf in de poule staat ook weer een paar punten onder hun. Ook hier dus een mooi streven om die derde plaats vast te houden.

Dan team 2. Daar zal het echt spannend worden dit jaar. De jongens staan op een mooie tweede plek met zicht op plaats één! VVV staat maar 4 punten van ze verwijderd, dus hier is echt alles nog mogelijk.

Team 1 staat op een mooie tweede plaats. Afgelopen weekend werd er gespeeld tegen Smash, die toch echt een maatje te groot bleken voor Tim, Dave en Ricardo. De eerste plaats lijkt dan ook niet meer haalbaar. Maar een tweede plaats in de 1e klasse zou echt al een hele prestatie zijn! Helaas moet team 1 het de rest van deze competitie stellen zonder Kirsten, die geblesseerd is uitgevallen. Vanaf deze plaats heel veel sterkte gewenst Kirsten! Ricardo zal haar plaats de rest van deze competitie innemen.

Onze nieuwe spelers Tom en Pim doen ook al echt lekker mee en pakken her en der toch echt een puntje mee. Fijn!

Toernooien

Tim van der Lans heeft de kwartfinale van de NJM gehaald. En daarmee sloeg hij ook meteen zijn B-licentie binnen. Top gedaan Tim. Van harte gefeliciteerd!

Ook Dave van Keulen leek op weg naar zijn B-licentie tijdens het Jeugdranglijsttoernooi in Hoorn. Echter 1 tegenstander gooide roet in het eten. Jammer Dave, maar er komen nog meer kansen!

Presentatiegids 2017-2018 is uit!

De gids schetst waar onze vereniging voor staat, hoe ze is georganiseerd, welke regels er gelden en welke activiteiten worden ontplooid. Het doel is duidelijkheid te bieden aan de leden om zo de onderlinge communicatie te vergemakkelijken.

Als je een vraag hebt zal je in veel gevallen het antwoord in deze gids kunnen vinden. Of anders de contactpersonen of een e-mailadres waar je het antwoord kunt krijgen. De presentatiegids is een leidraad voor elk lid en een kennismakingsgids voor (potentiële) nieuwe leden. Uiteraard is deze gids daarom ook op de website te vinden.

download hem hier.

Mannen Avanti slaan keihard toe!

Na de rustperiode van 2 weken werd de competitie afgelopen weekend hervat met een uitwedstrijd voor de landelijke teams. De dames gingen op bezoek in Zwolle vrij onverwacht met 6-4 onderuit. Christel Petiet en Rian Nijdam wisten beiden 2 punten te scoren voor de Hazerswoudse-equipe. Ondanks deze nederlaag staan de dames nog steeds keurig bovenaan.

De Heren haalden dit weekend verschrikkelijk uit op bezoek bij Midstars in het verre noorden. Op de 9-1 overwinning viel weinig af te dingen. Frank Hollak en Simon Goessens pakten beiden een hattrick. Alleen Steffen Greup was zo vriendelijk om een puntje toe te geven aan de ervaren Peter Verwey. Vanwege deze eclatante overwinning hebben de heren halverwege de competitie de koppositie overgenomen van SKF.

In de schaduw van heren 1 hebben de reserves ook een mooi weekend achter de rug. Heren 2 wist op bezoek bij de reserves van US een nette 7-3 overwinning te boeken. Ronald Vijverberg scoorde in deze wedstrijd een prachtige hattrick. De jonge talenten van het team deden hier weinig voor onder want zowel Olaf Stolwijk als Patrick Nieuwendijk voegden hier 2 punten aan toe. Halverwege de competitie staat het team op een keurige 2e plaats en lijkt zich daarmee relatief eenvoudig te gaan handhaven.

Heren 3 wist een achterstand van 3-2 om te buigen tot een 7-3 overwinning tegen HTC. Martin Groenewold scoorde andermaal een hattrick. Een opgebloeide Steven Pouw voegde hier keurig 2 punten aan toe en Vincent Swart frommelde het laatste punt binnen. De achterstand op concurrent SVE in de strijd om handhaving is verkleind tot 4 punten waardoor er in de tweede helft nog van alles mogelijk is voor dit team.

Programma komend weekend:

3 November: