Nieuwsbrief 07 juni 2017

Spannend einde zomercompetitie!

Op vrijdag 2 juni werd de 4e en laatste ronde van de zomercompetitie gespeeld.

De Pouwtjes moesten minimaal 4 punten scoren om de wisselbeker te veroveren. Maar dat viel tegen. NetNiet, het team van George en Paul, de vaders van Martijn en Ferry, kreeg op grond van hun geschatte rating de maximale 9 punten voorsprong per game tegen Wouter en invaller Feitse. Het was erg spannend en bijna alle wedstrijden werden in 4 of 5 games beslist. Rond half 11 kon de balans worden opgemaakt: 2 punten voor de Pouwtjes en 3 voor NetNiet ! Zo is Avanti 9 de winnaar van de zomercompetitie 2017. Eric en Theo gefeliciteerd !

Het was lekker druk in de zaal, want Avanti 10 speelde met Eric een 4 x 4 vriendschappelijke wedstrijd tegen Play Fair. En na afloop werd er inmiddels traditiegetrouw nog lang letterlijk en figuurlijk nagekaart. Je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met trainen voor de Hazerswoudse Koppelklaverjaskampioenschappen in december.

Hieronder  volgt de totaal uitslag, waarbij de teams worden genoemd die minstens 3 van de 4 vrijdagen hebben meegedaan:

Avanti 9                              13 p.

Pouwtjes                            11

Avanti 10                             9

NetNiet                                8

Buurman & Buurman            7

Duo 2                                  7

Team Ton                             5

De winnaars van 2016, team Buurman & Buurman, Tim en Vincent, waren deze vrijdag verhinderd, maar krijgen de complimenten voor het dragen van de mooiste T-shirts.

Op de foto staan Eric van het winnende team en Wouter van de nummer 2.

Simon Goessens beklimt 6x Alpe d’Huez voor goede doel

Op 1 juni was het zover en is Simon Goessens maar liefst zes maal de Alpe d’Huez opgereden met de wielrenfiets. Een afstand van ca 180km en ca. 6.000 hoogtemeters. In totaal heeft hij met zijn collega’s  ruim 18.000 euro opgehaald voor het KWF Kankerbestrijding. Om geld op te halen heeft hij onder andere wijn verkocht, gesponsord door Vino Tappi, en een pubquiz bij TTV Avanti georganiseerd. “Het was een enerverende, emotionele en fysiek zware dag en geweldig om te zien wat vrijwilligers samen kunnen bereiken”, aldus Simon. In totaal deden ruim 4.000 deelnemers mee aan beklimming die gezamenlijk ruim 10 miljoen euro hebben opgehaald. Opgeven is geen optie dus als je interesse hebt kun je je nu al opgeven voor volgend jaar!

Spetterend eindfeest Duocompetitie!

Op woensdagavond 19 april werd het duo-competitieseizoen afgesloten met een spetterend eindfeest. Het thema was dit keer Holland. Daar mocht een onvervalste polonaise natuurlijk niet ontbreken. Het was weer een prachtig seizoen en een geweldige afsluiting!

Mededelingen!

Tot slot nog enkele mededelingen:

Gezellige kantine

Afgelopen week is een start gemaakt met het inventariseren van ideeen om onze kantine een gezelliger en meer modern uiterlijk te geven. Uiteraard worden leden hierbij betrokken. We zijn heel blij dat Merel van der Vaart, vriendin van Dames 1 speelster Christel Petiet en studente binnenhuisarchitectuur, ons hierbij wil helpen. Het is overigens niet zo dat we enorme investeringen gaan doen. Het moet dus slim en creatief. Heb jij ideeen? Stuur ze naar voorzitter@ttvavanti.nl

Zonnepanelen

De 42 zonnepanelen die sinds begin juli 2016 op het dak van het clubhuis liggen doen fantastisch werk! Momenteel is al meer dan 10.500 KWh opgewekt .Daarmee is - met hopelijk nog 4 zonnige weken te gaan - het jaardoel al bereikt!

Dutch tennisbanen geopend!

Een mooie traditie bij Avanti is dat er gedurende de zomerstop Dutch Tennis kan worden gespeeld. Er zijn weer 2 banen uitgezet. Daag je teamgenoten, vrienden, vriendinnen etc. uit! Natuurlijk kan er gedurende de zomer ook gewoon getafeltennist worden.

Zomerstop

Dit is de laatste nieuwsbrief van dit seizoen: Iedereen alvast een hele fijne vakantieperiode toegewenst. We melden ons weer in augustus.