Nieuwsbrief 16 maart 2017

Dames Avanti 1 boeken knappe overwinning

De dameshoofdmacht van Avanti heeft zaterdag 11 maart een knappe overwinning weten te behalen. Na twee weken rust werd in eigen huis Dedemsvaart met 6-4 opzij geschoven. Lenny van der Meer bleef deze wedstrijd aan de kant maar zag tot haar genoegen dat haar teamgenoten sterk opereerden. Rian Nijdam en Christel Petiet sloegen 2x toe, terwijl Annefleur Trel één potje binnen sloeg. Tezamen met het dubbelspel werd de overwinning een feit.

De herenhoofdmacht beleeft een waar pechseizoen. Frank Hollak raakte vlak voor het seizoen geblesseerd en het herstel verloopt een stukje trager dan verwacht en gehoopt. De druk op de schouders van Steffen Greup en maatje Simon Goessens is groot en tot aan zaterdag viel het kwartje redelijk goed. Tegen koploper Hercules was dat niet het geval. Steffen en Simon wonnen beide nog wel van Bosman maar beten de overige wedstrijden in het stof (ondanks 3 nipte vijfsetters). Invaller Vincent Swart vocht als een leeuw maar kwam niet tot een overwinning. Het lijkt erop dat doordat deze personele problemen het seizoen er eentje gaat worden zonder bloemen en champagne. Een teleurstelling, maar de Avanti mannen kennende zullen ze zeker nog alles geven om de nodige punten binnen te slaan.

Heren 2 & 3 deden prima zaken in hun strijd om promotie in de 3e divisie. Het tweede wist met 7-3 te winnen van Megacles en had in de vorm van Ronald Vijverberg een zeer sterke kopman. Patrick (2x) en Edu (1x) maakten de winst compleet. Het derde had in de persoon van Martin Groenewold een sterke troef in het team. Tegen het niet te onderschatten Hotak werd het uiteindelijk 8-2. Alleen Steven Pouw en Marcel Does lieten een puntje liggen.

Zaterdag 18 maart staat er weer een hele serie thuiswedstrijden op het programma. Heren 1 ontvangt het Amsterdamse Tempo Team 1  en Dames 1 strijdt tegen het Zoetermeerse Taverzo 1. Ook de andere landelijke teams en de jeugdteams komen thuis in actie. Na afloop is er Grieks Eetcafé, een extra reden om een kijkje te komen nemen in de SafeCon Arena!

Jeugdcompetitie ronde 1 tm 4

Je knippert twee keer met je ogen en er zijn alweer vier wedstrijden gespeeld. Alweer bijna op de helft.

Avanti 1 startte dit jaar in de 2e klasse; een klasse jarig dan van het najaar. Voor het gros van dit team een betere klasse om in uit te komen! En ze doen het dan ook lekker. Tot nu toe alle wedstrijden meer punten behaald dan de tegenstander. Er wordt samen met Smash en VVV gestreden om de eerste plaats. Het verschil tussen Avanti en Smash is maar 3 punten! Dit belooft nog wat te worden…

Avanti 2 komt uit in de 5e klasse en heeft een poule van 5 teams. Hierdoor zijn hier pas 3 wedstrijden gespeeld. Er worden toch best wel wat wedstrijden gewonnen en daarmee staat dit team op een mooie derde plaats, 7 punten achter de koploper. Dit kan dus nog alle kanten op.

Avanti 3 speelt met z’n viertjes in de klasse Pupillen A. Zij staan riant aan kop! 6 punten los van de nummer 2. Ik voel een kampioenschap aankomen .

Hekkensluiter Avanti 4 heeft het wat lastiger in Pupillen B. Toch weten ook zij her en der een punt te pakken en staan daarmee op de 5e plaats. Het verschil met de nummer 3 en 4 is niet zo heel groot, dus er kan nog geklommen worden op de lijst.

En dan natuurlijk de percentagejager. Hoe staat het daarmee?
De huidige top 5 ziet er als volgt uit:

• Ricaro Hu (foto) met 100% (6 uit 6)

• Tim van der Lans met 92% (11 uit 12)

• Joep van der Meer met 89% (8 uit 9)

• Ferry Kramer met 89% (8 uit 9)

• Ruben Vink met 88% (7 uit 8)

Vanaf zondagmiddag 8 januari is de speelzaal van  Avanti op zondagen open van 14.00 – 16.00 uur. Behalve de leden zijn ook alle basisschoolleerlingen,  hun papa’s, mama’s, zusjes en broertjes welkom om te komen tafeltennissen. Iedereen is welkom. Afhankelijk van de opkomst zullen er wedstrijdjes worden georganiseerd. Vrij spelen mag natuurlijk ook!

Doe mee met de club-enquete herkansing!

De NTTB West buigt zich op dit moment over de competitievormen die het de komende jaren wil gaan aanbieden. Het dalende aantal leden baart de NTTB zorgen en men is aan het inventariseren of een alternatieve competitie-opzet vereist is.

Graag willen we jouw mening hierover horen!  De link in de vorige nieuwsbrief deed het niet. Daarom nu de goede:

www.ttvavanti.nl/enquete-competitievormen.

Kom je ook naar de Algemene Ledenvergadering?

Op maandagavond 27 maart wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. De agenda is weer boordevol zaken die jou als lid aangaan. Je bent van harte welkom! Aanvang 20.00 uur.