Tussenbeschouwing Landelijke teams

De Voorjaarscompetitie van 2022 is voor de helft gespeeld. Tijd om de prestaties van onze landelijke teams onder de loep te leggen! Wat valt er dit seizoen op?

Te beginnen bij Dames 1. De dames spelen in een poule van 5 in de 1e divisie en bezetten momenteel de 3e plaats. Nieuwkomer Romy Gielings is verdienstelijk begonnen en speelt het merendeel van haar wedstrijden samen met Christel Petiet en Kirsten Segaar. Sharon van Zelderen, Ruby Tangerman, Nena Zantman en Anthira van Wensveen completeren het team. Met deze brede selectie lijkt handhaving geen probleem te worden, maar het gat van 3 punten met de nummer 5 geeft nog niet een volledig veilig gevoel.

Hoe zit het bij Heren 1? De mannen begonnen het seizoen uitermate zwak met 3 nederlagen, maar in de laatste 2 thuiswedstrijden werd het goede gevoel gevonden en werd er 2 keer gewonnen. Ondanks deze overwinningen staan Olaf Stolwijk, Martin Groenewold, Ronald Vijverberg en Vincent Swart op de laatste plaats in de 1e divisie, met 5 punten achter op de veilige 4e plek. Een wonder lijkt nodig om handhaving te bewerkstelligen…

De verwachtingen bij Avanti 2 waren aan de start van het seizoen hooggespannen. Na de degradatie in de 2e divisie moest er minimaal om het kampioenschap mee gedaan worden in de 3e divisie. Dit bleek toch wat anders uit te pakken. Net als Heren 1 verloor Avanti 2 haar eerste 3 wedstrijden. Door de laatste 2 thuiswedstrijden te winnen staat Avanti 2 toch nog op een veilige 4e plek met 3 punten voor op de nummer 5. Met de geblesseerde kopman Steven Pouw zullen David Saunders, Bjorn Pluijm, Edu Lamtara en Bernou Wagenaar alle zeilen moeten bijzetten om te vechten voor lijfsbehoud.

Dan komen we uit bij de absolute uitblinker van dit seizoen. AVANTI 3! Als promovendus afkomstig uit de hoofdklasse weert dit team zich kranig in de 3e divisie. Dennis Roggeveen, Gideon Herschel, Anthira van Wensveen en Nena Zantman staan toch wel ietwat verassend op een mooie 3e plek. Handhaving lijkt in zicht voor dit team dat iedere week met veel spirit haar wedstrijden staat te spelen en uitgegroeid is tot favoriet van de trouwe supporters. Knappe prestatie!

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail