Spektakel in de SafeConArena!

Zaterdag speelden Dames 1 en Heren 1 thuis in de sfeervolle zaal van Avanti. In een vol huis werd er voor ruim 50 man publiek prachtig tafeltennis gespeeld. Een absolute uitschieter in het hedendaagse tafeltennis!

Dames 1 won in een spannend duel met 4-3 van De Treffers. Nena Zantman behield haar ongeslagen status en won wederom haar beide enkelspelen. Sharon van Zelderen en Christel Petiet wisten hier beiden 1 overwinning aan toe te voegen. Door deze uitslag staan de dames op een gedeelde 1e plek in de 1e divisie. De komende 3 wedstrijden mogen de dames de strijd in de play-offs aan met Taverzo, Hilversum en Disnierats om promotie naar de eredivisie af te dwingen!

Het absolute hoogtepunt kwam dit weekend echter van Heren 1. In de derby tegen Scylla 1 keek men door nederlagen van Martin Groenewold en Ronald Vijverberg al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Met behulp van het publiek wist Vincent Swart de achterstand terug te brengen tot 2-1 door een overwinning op Esmee van Marwijk. Na de pauze denderden de heren door met prachtige zeges van Groenewold op Bakker en Swart op Boekkooi. Ronald Vijverberg zorgde voor het slotakkoord door het 4e winnende punt binnen te slaan voor het uitzinnige publiek! Het verloren dubbelspel kon de pret niet drukken. Door de 4-3 winst staan de heren nog altijd op een veilige 6e plek in de 1e divisie. Concurrent Scyedam loert wel op haar kans met slechts 2 punten achterstand…

Heren 2 speelde gek genoeg een uitwedstrijd dit weekend in Sittard. Er werd met 8-2 verloren. Edu Lamtara en David Saunders kwamen niet tot winst, alhoewel David er 2x dichtbij was. Positieve uitschieter was het debuut van Steven Pouw die met 2 zeges liet zien het tafeltennis nog lang niet verleerd te zijn. Degradatie in de 2e divisie lijkt helaas wel onafwendbaar voor de reserves van Avanti.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail