Jeugd: Einde competitie en Joep door naar halve finale meerkampen!

Afgelopen zaterdag werd de laatste jeugdcompetitieronde afgewerkt. Op zondag speelden Joep, Bianca en Martijn de landelijke kwartfinale van de Jeugdmeerkampen.

Team 1 sloot de competitie af met een nipte nederlaag tegen kampioen Salamanders: 4-6. Kopman Joep speelde sterk en won zijn partijen. Martijn won ook een partij. Stijn had een mindere dag en bleef helaas puntloos. De boys zijn op de vierde plek geëindigd en spelen komend seizoen wederom in de hoofdklasse.

Het tweede team ging op bezoek bij Twenty-one up. Bianca en Jesse pakten beide 2 punten, Martijn wist ook een punt te scoren. Het dubbel ging naar Avanti en zo stond er aan het einde van de rit een 6-4 overwinning op het scorebord. Ook dit team vindt zichzelf terug op plek 4 van de rangschikking. Het verschil met de nummer 3 was slechts 1 punt..

Het derde team wist de dikke uitslag van afgelopen week (9-1 winst) knap te overtreffen! Bij de Salamanders bleven Micha, Simon en Siep waren allen een maatje te groot voor hun tegenstanders en bleven ongeslagen: 10-0 voor de Avantianen. Met deze eindsprint is dit team knap tweede geworden!

Voor Bianca, Joep en Martijn was het een druk tafeltennisweekend. Op zondag kwamen zij in actie bij de kwartfinale van de Jeugdmeerkampen in Almere. Bianca, spelend bij de meisjes onder 15, stond als vijfde plaatst in de poule en had niks te verliezen. Bianca in de meeste wedstrijden net te kort. Toch won ze knap nog een wedstrijd. Met de uiteindelijke vijfde plaats is ze helaas uitgeschakeld. Joep, uitkomend bij de jongens onder 15, begon met twee overtuigende overwinningen. De derde partij ging nipt verlopen, maar herpakte zich door zijn vierde wedstrijd weer te winnen. De laatste wedstrijd moest Joep zijn tegenstander feliciteren. Joep kwam in een driehoekje terecht om de plaatsen 2/3/4. Joep eindigde op de tweede plaats en heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale! Knap gedaan, Joep! Martijn speelde mee bij de jongens onder 17 en kon vrijuit spelen. In veel games kon Martijn goed meekomen, maar trok vaak aan het kortste eind. Hij wist helaas geen pot te pakken en hiermee is de kwartfinale het eindstation voor Martijn.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail