Nieuwsbrief 18 mei 2017

20 mei: Avanti MS toernooi

TTV Avanti organiseert samen met  Stichting Terri een toernooi voor het goede doel (ziekte MS). Dit toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 20 mei in de Avanti hal. We sluiten het toernooi af met een heerlijke maaltijd, en een gezellige derde helft.

Met z’n allen onze geliefde sport beoefenen en dan meteen geld inzamelen voor MS-patiënten waarvoor bewegen niet de normaalste zaak van de wereld is.
Samen met alle deelnemers van de MS-toernooien hopen we op deze manier een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar deze ziekte.

Datum: Zaterdag 20 mei 13:00 uur (zaal open 12:00 uur)
Locatie: Avantihal, Sportparklaan 2, Hazerswoude-Dorp
Voor wie: Het is een Open Senioren enkel toernooi. Bij voldoende aanmeldingen zal er ook een recreanten klasse zijn.
Opgeven: via avantivoorms@gmail.com. Er is een mogelijkheid om mee te eten na afloop, graag in de mail vermelden of je mee eet. Als je niet meespeelt, maar wel wilt mee eten, graag ook even een mailtje sturen.
Kosten: 10 euro pp (komt geheel ten goede aan Stichting Terri).
Info Stichting Terri: www.stichtingterri.org

Resultaten Nederlandse Jeugdkampioenschappen

Op 6 en 7 mei werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Nijmegen gehouden. Op zaterdag speelden de jeugdspelers met een B-licentie.  Voor Avanti kwamen Tim van der Lans bij de kadetten en Ricardo Hu bij de pupillen achter de tafel. Tim had het als 4e geplaatste in zijn poule lastig.  Drie nederlagen volgden, hoewel hij kansen had tegen Roy Kastelein. Ricardo stond op de plaatsingslijst in de categorie 19-27. Hij won met 3-1 van Hidde Roossink (13-18) en verloor in de beslissende game met 11-9 van Timothy Wong (ook 19-27). De andere 2 wedstrijden werden ruim verloren.

Op zondag werd het NJK-A gespeeld met onze junioren Olaf Stolwijk en Patrick Nieuwendijk als deelnemers. De dag begon met het dubbeltoernooi, maar onze boys bleven daar in de eerste ronde steken. In het individuele toernooi kwam Patrick in de poulewedstrijden wat langzaam op gang, wat resulteerde in nederlagen tegen Thomas Jansen (2-3) en Arjan Huiden (1-3). Van Jadde Voorthuizen werd met 3-1 gewonnen. Maar die ene tegengame bleek fataal en zorgde ervoor dat het toernooi voor Patrick eindigde. Olaf  kwam zijn poule redelijk goed door met alleen een 3-1 nederlaag tegen Nolan Schultz. Daarna werd Thomas Jansen eenvoudig aan de kant gezet en moest in de kwartfinale aangetreden worden tegen Collin Jager. Ondanks een uitstekend begin kon Olaf het niveau niet volhouden en verloor hij met 3-1 van de latere Nederlands Kampioen. Daarmee kwam Olaf uit op een  gedeelde 5e plaats bij dit Nederlands Kampioenschap.

Zeer succesvol ouder-kindtoernooi!

Zaterdag 13 mei werd op initiatief van George Hogenboom (vader van Martijn) een ouder-kindtoernooi georganiseerd. Met een opkomst van 8 jeugdleden en broertjes en zusjes van de leden, waren er uiteindelijk 10 kinderen die het tegen 13 ouders gingen opnemen.

De jeugdleden moesten eerst met een dobbelsteen gooien wat hun handicap werd, 1=> eigen batje en 3 punten achter, 2=> mini batje, 3=> schuurpapier batje, 4=> eigen batje verkeerde hand, 5=> alleen backhand en 6=> mini batje met 1 punt voorsprong. Zonder handicap zouden de jeugdspelers de ouders bij voorbaat kansloos laten, zo was de vrees.

Ieder kind speelde tegen alle ouders. Daar waren veel spannende partijen bij. En na de vele wedstrijden bleek dat de jeugd een punt of dertig meer had gescoord dan de ouders. Na de wedstrijden stonden er grote stapels pannenkoeken klaar die heerlijk bij iedereen naar binnen gingen.

Hierna werd aan Ricardo Hu de beker van het hoogste percentage in de competitie uitgereikt. Ricardo is in 14 wedstrijden ongeslagen gebleven! Rond half vier ging iedereen tevreden naar huis. Een prachtige tafeltennisdag die zeker voor herhaling vatbaar is! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.