Koningsspelen wederom een succes!

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend initiatief van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation, met als doel om een gezond en sportief feest te vieren. De focus ligt hierbij op de kinderen, waarbij er ’s ochtends gezond wordt ontbeten en minimaal één uur actief gesport wordt. Dit jaar werden de Koningsspelen gehouden op vrijdag 20 april.

Uiteraard draagt Avanti hier graag een steentje aan bij. In totaal 40 kinderen van de Steijaertschool en de Tweeklank, verdeelt over twee groepen, kwamen op vrijdagochtend onder leiding van de trainers Wouter en Lisenka tafeltennissen. Het was een gemixte groep van groep 3 t/m groep 8 van oude bekenden en nieuwe talenten. Na een korte maar intensieve warming-up werd er in verschillende spelvormen kennisgemaakt met de snelle balsport, waarbij plezier hoog in het vaandel stond. Denk hierbij aan verschillende wedstrijdvormen, spelen tegen een trainer/ begeleider en uiteraard rond de tafel. Opvallend was dat de nieuwe talenten die nog nooit hadden getafeltennist de kinderen die het al vaker hadden gedaan het behoorlijk lastig konden maken, wat uiteraard voor veel lol zorgde.

Beide groepen kwamen drie kwartier tafeltennissen. De trainers kregen veel energie vanuit de kinderen, die allemaal drie kwartier lang met een glimlach op hun gezicht stonden. Dit bleek ook uit het fanatisme van de kinderen, en de reacties toen de tijd erop zat. Al met al een geslaagde ochtend.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Attachment

Koningsspelen