Clubkampioenschappen jeugd

Afgelopen zaterdag stonden de clubkampioenschappen voor de jeugd op het programma. 15 kinderen hadden zich opgegeven en werden ’s ochtends onderverdeeld in 3 poules. De eindpositie in deze poule bepaalde of je ’s middags in de A-, B- of C-poule terecht zou komen.

Na de poulefase werd er geluncht om op krachten te komen voor het zware middagprogramma. Er werd zoals elk jaar het mini-batje toernooi gespeeld. Alle spelers spelen hierbij één game tegen elkaar en de kids bleven vol enthousiasme de uitslagen doorgeven. Uiteindelijk wist Ferry net als vorig jaar ongeslagen het toernooi te winnen. Stijn verloor alleen van Ferry en kwam zo op een 2e plaats terecht. Dit toernooi levert altijd verrassende uitslagen op. Zo wist Eva, die in de B-poule terechtkwam, op een 4e plaats te eindigen.

Na een korte drinkpauze werd er om de prijzen gestreden. In poule C zaten de drie jongste deelnemers en met hulp van Kirsten hebben zij de wedstrijden fanatiek afgewerkt. Er werd net zoals in de andere poules met veel plezier gespeeld en wisten ze goed hun concentratie erbij te houden. Rosa wist uiteindelijk Martijn en Pien net achter zich te houden.

In poule B won Jesse al zijn wedstrijden. De percentagejager van de afgelopen competitie, Eva, werd tweede. Poule A was zeer gewaagd aan elkaar. Ferry, Joep en Wesley wisten allen 3 wedstrijden te winnen. Op onderling resultaat werd Ferry uiteindelijk 2e, gevolgd door Wesley en Joep. Stijn wist knap ongeslagen te blijven en mag zich dus clubkampioen 2019 noemen!

Voor elke deelnemer was een medaille en voor de nummers 1 en 2 van elke poule een beker. Na de prijsuitreiking bleven de meeste spelers nog eten en konden genieten van een heerlijke BBQ. George en alle andere die hierbij geholpen hebben: onwijs bedankt hiervoor!

De uiteindelijke uitslag:

Poule A: