Avanti komt tekort in derby tegen Scylla

Avanti komt tekort in derby tegen Scylla

Na een winterstop van twee maanden is Scylla sterk voor de dag gekomen. In de derby tegen en bij rivaal Avanti was de Leidse ploeg met 1-5 te machtig. Dezelfde uitslag boekte Scylla drie maanden geleden, maar dan in eigen huis. Door de ruime zege verstevigde de Leidse ereklasser de vierde plaats. Het gat met Avanti is nu zes punten en met Salamander is de marge zeven, maar de Westlanders moeten nog hun achtste duel spelen.

Bron: Leidsch Dagblad / Ron Hoogendam

Voor pakweg zeventig supporters kon Avanti bar weinig uitrichten en dat was voor het ontketende Scylla koren op de molen. Een snelle nederlaag van Vincent Blom tegen Olivier Altenburg werd gevolgd door een nipte nederlaag van Steffen Greup tegen Scylla’s kopman Kazeem Nasiru. In partij drie etaleerde Simon Goessens weer eens zijn grilligheid en dat moest hij bekopen met een 3-0 nederlaag tegen Kim Vermaas, die de teugels goed aantrok.

Dat leek de Leidse international ook in de laatste pot te doen tegen Greup, die na een 2-0 voorsprong Vermaas langszij zag komen. In de vijfde game lukte het Greup, na nota bene een 5-1 achterstand, om de partij naar zich toe te trekken. Waar hij als enige een voldoende scoorde, kwamen zijn maatjes Blom en Goessens ook tekort tegen respectievelijk Nasiru en Altenburg. Greup: ,,Er moet voor ons nu een wonder gebeuren willen we de play-offs halen.’’

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail